Wist u dat?

Wist je datOnze helpdesk staat u graag te woord. Soms zien we dat bepaalde vragen vaker voorkomen.

Dit zet ons aan het denken. Kunnen we onze software slimmer maken? Meestal lukt dat, maar af en toe zijn er afhankelijkheden waarop wij als leverancier geen invloed hebben.

Daarom geven wij u vanaf nu in iedere nieuwsbrief handige tips.

 

 

 

Certificaten nodig voor de communicatie met Bureau WSNP zijn drie jaar geldig. Ná drie jaar kunt u twee dingen doen.

  1. Een nieuw certificaat aanschaffen;
  2. Het bestaande certificaat verlengen.

De keuze is aan u, de procedure is nagenoeg gelijk.

Bij een geheel nieuw certificaat moet u (waarschijnlijk) een nieuw wachtwoord in parameter 3521 ingeven. En als de naam en locatie van het certificaat wijzigen, dan moet u ook de waarden van parameters 3519 en 3520 aanpassen.

U moet zelf het certificaat aanschaffen of verlengen.

Het certificaat moet ‘uitgepakt’ worden naar een publiek deel (cer of cert of crt) en een privaat deel (key). Voor de key is een wachtwoord vereist. Na het uitpakken is het publieke deel (in Kladblok) een min of meer vierkant geheel, aan de rechterkant geheel recht. De tekens zijn op het toetsenbord terug te vinden. Er mogen geen ASCII tekens in voor komen.

Het publiek deel begint met ‘Begin of certificate’ en eindigt met ‘End of certificate’. De naam en locatie van dit publieke deel moet in parameter 3519 ingegeven zijn/worden. Het publiek deel moet vervolgens bij Bureau WSNP geregistreerd worden. Als dat is gebeurd, volgt er een bevestiging per mail van Bureau WSNP.

Het private deel blijft op het systeem van uw organisatie. Dit mag niet naar buiten gestuurd worden. Ook niet naar Bureau WSNP. Ook het wachtwoord mag niet naar buiten worden gecommuniceerd.

Voor een echte, optimale 2-way SSL moet ook het certificaat van Bureau WSNP op het eigen systeem geregistreerd worden. Dit gebeurt meestal in een map onder Windows, die speciaal voor certificaten is bestemd. Het eigen systeembeheer kan u hier meer over vertellen.

Hoewel Kred’it niet verantwoordelijk is voor de juistheid en gebruik van de certificaten, kunnen we natuurlijk wel ondersteunen bij het in gebruik nemen ervan.